Logo Fotoclub Maashorst
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwsberichten

Basiscursus Fotografie afgesloten met certificaat

Eindelijk is het zover, donderdag 1 juni 2023, de start van de beginnerscursus fotografie van fotoclub de Maashorst. Gepakt met onze camera’s gaan we naar de Groenhoeve. Wat een ontvangst, keurig netjes verzorgd: bloemetje op tafel, naamkaartjes, notitieschriftje met pen. Dus dat belooft heel wat.

Na het openingswoordje van José krijgen we ons cursusboek aangereikt, wat er gelikt uitziet. Top. Er wordt van alles uitgelegd en dan kunnen we aan de gang met onze camera’s. Lukte het niet dan kon je een beroep doen op Anne en Jose, wat hebben ze hard moeten werken. De tijd vloog voorbij en wat was het een geslaagde avond en wat hebben we veel geleerd. Thuisopdracht meegekregen, dus we konden aan het werk.

Outdoor les
Op zondagmorgen 11 juni was de outdoor les. Met de groep naar Uden-Zuid. Om tien uur verzamelen op de Griffioen. Wat was het die dag heet. Je hebt niet in de gaten dat er zo dichtbij zulke mooie foto’s gemaakt konden worden met de opdrachten die we kregen. Ook nu weer onder begeleiding van Anne en José. Wat een enthousiasme en ook gezellig onder elkaar. Elkaars foto’s te bekijken. Wat was je trots als er een foto-opdracht gelukt was. Nadat de verschillende opdrachten uitgevoerd waren, zijn we nog even koffie gaan drinken bij Hotel van der Valk. Het was een geslaagde en leerzame ochtend. Dank je wel Anne en José.

Laatste cursusdag
Dan is het alweer donderdag de 22e juni. Vandaag de laatste cursus dag. We bespreken de laatste onderdelen die we nog niet behandeld hebben. Ook weer een uitdaging, maar met behulp van de dames komen we er weer uit. Nadat we dit gedaan hebben worden de foto’s besproken die we voor onze huiswerkopdrachten hebben gemaakt. We krijgen tips en tricks om maar even in de termen van het ‘perfecte plaatje’ te spreken. Dit was erg leerzaam en we hebben er veel van geleerd. Nog even een compliment. Wat hebben jullie er een werk aan gehad. En dan aan het einde van de avond: Ja hoor, allemaal geslaagd! We kregen een mooi certificaat. Er wordt nog een Whatsappgroep gemaakt van de groep cursisten om, als we vragen hebben, we elkaar kunnen appen. Hebben we nog hulp nodig, dan kunnen we altijd terecht bij Anne en José. WAT EEN KANJERS. Namens de hele groep willen we jullie bedanken voor jullie inzet.

Tekst: Ank Dix

Meest recente nieuwsberichten

Spektakel in het Sportpark

Na al het vuurwerkspektakel in de lucht op oudjaarsavond, verplaatste de lichtshow voor de fotoclub een beetje dichter naar de grond. Een groep geïnteresseerde leden

Magazine UdenaardeToekomst

Afgelopen week is er weer een themanummer uitgekomen van het magazine UdenaardeToekomst. Ditmaal is er voor het thema ‘creativiteit’ gekozen. Fotoclub Maashorst staat er ook

Ingezonden foto’s Sint Jan

Verzorgings- en verpleeghuis Sint Jan in Uden heeft met de start van het nieuwe jaar, opnieuw een verzameling van bijzondere foto’s in de gang hangen.

Aanmelden Nieuwsbrief

Ieder kwartaal brengt Fotoclub Maashorst een informatieve, digitale Nieuwsbrief uit met daarin de laatste ontwikkelingen en activiteiten. Meld je vandaag nog aan!

error: Content is protected !!