Logo Fotoclub Maashorst
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwsberichten

Basiscursus Fotografie van start

Donderdag 1 juni jl. is de basiscursus Fotografie van start gegaan in de Groenhoeve. Een kleine twintig leden hadden hun camera meegenomen inclusief het instructieboekje. Cursusleider José met assistente Anne gaven uitleg over de instellingen van hun fotocamera. Allerlei informatie over diafragma, gevoeligheid (ISO) en sluitertijd passeerde de revue. Dit en nog veel meer staat allemaal in het full color cursusboekje, wat aan het begin van de avond aan alle cursisten is uitgereikt. Om praktische reden zijn de mensen met hetzelfde cameramerk bij elkaar gezet. “Dit werkt voor ons gemakkelijker”, vertelt José enthousiast. Er werd geprobeerd iedereen zoveel mogelijk persoonlijk te helpen bij het instellen van hun camera. “Voor veel mensen is het handig wanneer zij de gebruiksaanwijzing van hun camera vooraf goed doorlezen. Dat scheelt  ons tijdens de les een hoop werk!” De volgende outdoor les is op zondag 11 juni a.s. in de Maashorst en als afsluiting de derde les op donderdag 22 juni in de Groenhoeve. Dat José en Anne het uitstekend deden deze eerste avond bewijst de opmerking van een cursist door te zeggen dat hij bij deze ene les meer geleerd heeft dan bij drie lessen van een andere aanbieder tezamen.

Tekst en foto’s: Peter Noy

Meest recente nieuwsberichten

Spektakel in het Sportpark

Na al het vuurwerkspektakel in de lucht op oudjaarsavond, verplaatste de lichtshow voor de fotoclub een beetje dichter naar de grond. Een groep geïnteresseerde leden

Magazine UdenaardeToekomst

Afgelopen week is er weer een themanummer uitgekomen van het magazine UdenaardeToekomst. Ditmaal is er voor het thema ‘creativiteit’ gekozen. Fotoclub Maashorst staat er ook

Ingezonden foto’s Sint Jan

Verzorgings- en verpleeghuis Sint Jan in Uden heeft met de start van het nieuwe jaar, opnieuw een verzameling van bijzondere foto’s in de gang hangen.

Aanmelden Nieuwsbrief

Ieder kwartaal brengt Fotoclub Maashorst een informatieve, digitale Nieuwsbrief uit met daarin de laatste ontwikkelingen en activiteiten. Meld je vandaag nog aan!

error: Content is protected !!