Logo Fotoclub Maashorst
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwsberichten

Centrum Den Bosch heeft verrassende fotoplekjes

Hierbij het verslag van het fotografiedagje naar Den Bosch. We vertrokken zondagmorgen 17 september om 9.00 uur vanaf de Groenhoeve met drie auto’s richting het centrum van Den Bosch. Nadat we de parkeergarage Sint Josephstraat uitliepen konden we meteen al bij het bruggetje over de Dieze onze eerste foto’s maken. We werden vervolgens opgesplitst in twee groepen van vijf fotografen en spraken met elkaar af dat we om 12.00 uur op de Parade zouden zijn om daar gezamenlijk koffie met een Bosche Bol te bestellen.

Eenmaal aan het lopen vertelde Rob van Rheenen meteen een leuk verhaal over de namen die op de monumentale panden staan. Wanneer je deze namen online opzoekt wordt er iets verteld over de geschiedenis van dat huis. Bijvoorbeeld gebouw De Baers, De Witvoet of De Gulden Engel. Dit laatste huis is een rijksmonument, dateert uit 1470 en is samengesteld uit een voor- en achterhuis. Het is een markant voorbeeld van een typisch ‘Bossche woonhuis’. Ondertussen lopen we langs de fotogenieke Sint Janskathedraal, wat altijd indrukwekkend is om naar te kijken. Daarna lopen we een steegje in en in de Schilderstraat zien we aan de zijkant van een huis een indrukwekkende muurschildering van een vrouw met mooie gouden haren. We steken door en er komt een volgende verassing, een mooi doorkijkje van een boogbruggetje met weerspiegeling in het water. Er worden volop foto’s gemaakt. Daarna lopen we door en komen terecht in de Tuin der Lusten waar onder andere fraaie muurbeschilderingen en een beeldhouwwerk te zien zijn zoals een man op een vogel.

We lopen door richting de Hinthamerstraat en de Sint Jan. Bij de Mgr. Prinsenstraat worden nog bijzondere huizen gefotografeerd evenals een mooie kerk. Aan het einde van de straat kom je bij het Sint Jacobshof, een authentiek woonhofje met twee mooie gewelven als ingang. Vervolgens lopen we nog even terug richting het station om wat bootjes in de Dieze, Smalle Haven en Brede Haven te fotograferen. Na elven begon het te miezeren, het was mooi geweest. De camera veilig opgeborgen in mijn tas en daarna aan de Parade bij de Sint Jan met de hele groep een kopje koffie gedronken met een lekkere Bosche Bol. Het was een heerlijke dag, waarbij ik veel foto’s heb kunnen maken. Ik heb er enorm van genoten!

Door: Rianda Hasselbach

Foto's gemaakt door onze leden

Meest recente nieuwsberichten

Spektakel in het Sportpark

Na al het vuurwerkspektakel in de lucht op oudjaarsavond, verplaatste de lichtshow voor de fotoclub een beetje dichter naar de grond. Een groep geïnteresseerde leden

Magazine UdenaardeToekomst

Afgelopen week is er weer een themanummer uitgekomen van het magazine UdenaardeToekomst. Ditmaal is er voor het thema ‘creativiteit’ gekozen. Fotoclub Maashorst staat er ook

Ingezonden foto’s Sint Jan

Verzorgings- en verpleeghuis Sint Jan in Uden heeft met de start van het nieuwe jaar, opnieuw een verzameling van bijzondere foto’s in de gang hangen.

Aanmelden Nieuwsbrief

Ieder kwartaal brengt Fotoclub Maashorst een informatieve, digitale Nieuwsbrief uit met daarin de laatste ontwikkelingen en activiteiten. Meld je vandaag nog aan!

error: Content is protected !!