Logo Fotoclub Maashorst
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwsberichten

Cursus Lightroom afgerond

Maandagavond 13 november jl. was de eerste lesavond van de basiscursus Lightroom voor beginners. Opgezet door de Werkgroep Educatie & Techniek van Fotoclub De Maashorst. Een cursus voor hobbyfotografen die een stapje verder willen gaan om hun foto’s nog mooier te maken. Maar ook om de foto’s beter te kunnen ordenen. Hier ging het de eerste les vooral over. Wanneer je je foto’s goed kunt ordenen en dus ook weer terug kan vinden is dit een goede basis om mee te beginnen.

De les was ook goed geordend en overzichtelijk. De werkgroep heeft er een duidelijk werkboek bij gemaakt waar de onderwerpen, die behandeld worden, gemakkelijk terug te vinden zijn. Hiermee kon men er thuis ook mee aan het werk. Er was een ontspannen sfeer zodat iedereen zich vrij voelde om vragen te stellen. Maandagavond 20 én 27 november ging over het verbeteren van de foto’s. Waar zitten welke schuifjes en knoppen om bijvoorbeeld een foto lichter of donkerder te maken. Of om een foto recht te zetten. Maar ook hoe je bepaalde kleuren aanpast of storende elementen in een foto kunt weghalen.

Ik heb er veel van opgestoken, nu aan het oefenen en blijven herhalen. Gelukkig heb ik het werkboek ook nog om eventueel dingen in terug te zoeken. En ik weet zeker, als ik nog vragen heb, dat ik altijd bij de mensen van de werkgroep terecht kan. Een complimentje voor deze werkgroep is dan ook op zijn plaats. Bedankt Tineke en Peter Huijs, Anne Eikelboom, Jan Wouters en Christel van der Locht.

Tekst: Jeanne Verstegen

Meest recente nieuwsberichten

Spektakel in het Sportpark

Na al het vuurwerkspektakel in de lucht op oudjaarsavond, verplaatste de lichtshow voor de fotoclub een beetje dichter naar de grond. Een groep geïnteresseerde leden

Magazine UdenaardeToekomst

Afgelopen week is er weer een themanummer uitgekomen van het magazine UdenaardeToekomst. Ditmaal is er voor het thema ‘creativiteit’ gekozen. Fotoclub Maashorst staat er ook

Ingezonden foto’s Sint Jan

Verzorgings- en verpleeghuis Sint Jan in Uden heeft met de start van het nieuwe jaar, opnieuw een verzameling van bijzondere foto’s in de gang hangen.

Aanmelden Nieuwsbrief

Ieder kwartaal brengt Fotoclub Maashorst een informatieve, digitale Nieuwsbrief uit met daarin de laatste ontwikkelingen en activiteiten. Meld je vandaag nog aan!

error: Content is protected !!