Logo Fotoclub Maashorst
Search
Close this search box.

Nieuwsberichten

Drukbezochte informatieavond Fotoclub Maashorst

Ruim zeventig geïnteresseerden kwamen donderdag 23 maart 2023 naar de Groenhoeve in Uden voor de eerste informatie-/lezingavond, georganiseerd door Fotoclub Maashorst i.o. Mede-initiatiefnemer, Peter Noy, gaf een korte uitleg over de opzet en doelstellingen van de nieuw op te richten fotoclub. “We zijn als organisatie ontzettend blij met deze grote opkomst. Het geeft aan dat er behoefte is aan het gezamenlijk ondernemen van activiteiten op fotografiegebied”, aldus Peter.

Aansluitend lieten de zes initiatiefnemers, Anne, Nicole, José, Harm, Gijs en Peter, hun portfolio aan het publiek zien door middel van het tonen van foto’s en filmpjes. Met behulp van korte, compacte sessies, ondersteund door beeld en geluid, werden thema’s toegelicht als natuur- en landschapsfotografie, digitale fotobewerking, architectuur, cultureel erfgoed, portret-, new born- en bruiloft-fotografie. “Ik merk de laatste jaren dat veel fotografen, van beginnend tot gevorderd, vaak alleen op pad gaan om foto’s te maken. Wat is er nu leuker om dit samen met gelijkgestemden te kunnen doen en ervaringen met elkaar te delen”, vertelt Peter enthousiast. “Vandaar dat we ruim vier maanden geleden met een aantal fotografen bij elkaar kwamen om het idee van een fotoclub te bespreken en verder uit te werken.” Uit een enquête bleek dat, naast natuur- en landschapsfotografie, ook portret- en straatfotografie, architectuur, macro, fototechniek en nabewerking tot de interesses behoren. Peter vervolgt: “Dat brede spectrum spreekt veel mensen aan. Veel fotoclubs zijn vrij traditioneel en naar binnen gericht waarbij de nadruk op het bespreken van foto’s en de jaarlijkse foto-expositie ligt. Wij proberen het net wat anders te doen door het organiseren van allerlei activiteiten waar zowel leden als niet-leden aan deel kunnen nemen. We richten ons programma op zowel de startende amateurfotograaf als de meer gevorderde (semiprofessionele) fotograaf. Voor ieder wat wils dus. Dit verklaart misschien het grote aantal aanmeldingen. Daarnaast is de connectie met de maatschappij belangrijk. Het geven van presentaties aan bijvoorbeeld ontmoetingscentra of verzorgingshuizen behoort tot de mogelijkheden. We staan immers niet op een eiland”, aldus Peter Noy.

Maximum aantal leden
“Nadat medio januari het aanmelden bij de fotoclub werd opengesteld, hadden we binnen drie dagen het maximum aantal van vijftig leden al bereikt, waarna direct een wachtlijst is ingesteld. Dit vonden we natuurlijk niet leuk, maar we hadden geen andere keus”, vertelt Peter. Op dit moment zit de fotoclub aan een kleine honderd aanmeldingen. “We gaan de komende maanden, samen met het bestuur, kijken hoeveel leden we uiteindelijk kunnen aannemen. Het moet qua organisatie beheersbaar blijven.” De officiële oprichtingsvergadering is op donderdag 6 april. Fotoclub Maashorst wordt financieel ondersteund door de hoofdsponsoren Foto de Vakman, ChipClean en Sani4All. Er wordt de komende maanden nog naar extra sponsoren gezocht. Voor meer informatie over sponsoring of aanmelden, klik op Sponsorpagina.

Meest recente nieuwsberichten

Cursus Lightroom afgerond

Maandagavond 13 november jl. was de eerste lesavond van de basiscursus Lightroom voor beginners. Opgezet door de Werkgroep Educatie & Techniek van Fotoclub De Maashorst.

Aanmelden Nieuwsbrief

Ieder kwartaal brengt Fotoclub Maashorst een informatieve, digitale Nieuwsbrief uit met daarin de laatste ontwikkelingen en activiteiten. Meld je vandaag nog aan!

error: Content is protected !!