Logo Fotoclub Maashorst
Search
Close this search box.

Nieuwsberichten

Excursie fotoclub naar Strijp-S in Eindhoven

Op zaterdag 23 september vertrokken we om 13.30 uur vanaf De Groenhoeve met vijf personen naar Eindhoven. Op de parkeerplaats Torenallee aangekomen voegden de twee andere leden van onze fotoclub zich bij ons groepje zodat we compleet waren en konden starten met onze foto-excursie.

Strijp-S is de plek waar Philips is ontstaan en groot is geworden. Als je er rondloopt word je meteen gegrepen door de vele mooie en kunstzinnige gebouwen en industriële overblijfselen van wat ooit Philips was. Het is nu een prachtig creatief centrum met gezellige horeca en bijzondere winkeltjes. Als groepje gingen we eerst gezamenlijk op pad. De camera’s werden meteen tevoorschijn gehaald om mooie foto’s te maken van deze bijzondere en inspirerende omgeving. Wat een verrassende plek is dit! We konden meteen aan de slag. Het weer zat mee maar in de loop van de middag moesten we voor de regen toch even een droog onderkomen zoeken. We gingen gezellig wat drinken in het Ketelhuis op het Ketelhuisplein. Het Ketelhuis is begin jaren ’30 gebouwd om de elektriciteit van de Philips-energiecentrale te verdelen naar de omringende fabrieken. Na de koffie spraken we af om op eigen gelegenheid foto’s te maken en vervolgens weer samen te komen op het Ketelhuisplein. De plassen water en het nog natte wegdek gaven nu ook gelegenheid om mooie foto’s met weerspiegeling te maken. Toen we ons weer bij elkaar hadden gevoegd zijn we nog even naar binnen geweest in Vershal het Veem en aangrenzende winkels. Ook binnen is het overal de moeite waard. Rond de klok van half vijf gingen we weer huiswaarts. Het was een erg gezellige en leerzame middag.

Tekst: Annie van Tiel

Foto's gemaakt door onze leden

Foto's Peter Noy (23 september 2023)

Meest recente nieuwsberichten

Cursus Lightroom afgerond

Maandagavond 13 november jl. was de eerste lesavond van de basiscursus Lightroom voor beginners. Opgezet door de Werkgroep Educatie & Techniek van Fotoclub De Maashorst.

Aanmelden Nieuwsbrief

Ieder kwartaal brengt Fotoclub Maashorst een informatieve, digitale Nieuwsbrief uit met daarin de laatste ontwikkelingen en activiteiten. Meld je vandaag nog aan!

error: Content is protected !!