Logo Fotoclub Maashorst
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwsberichten

Excursie naar Vlindertuin Gemert

Het is vrijdagochtend 12 mei wanneer we verzamelen bij De Groenhoeve in Uden om vervolgens op weg te gaan naar de vlindertuin in Gemert. Het is ons allereerste fotografeeruitje, georganiseerd door Fotoclub Maashorst en dat maakt deze ochtend dan ook extra speciaal! We zijn met een gezellig clubje van tien personen en eenmaal aangekomen worden we hartelijk ontvangen door Geert Jonkers die de grondlegger is van de vlindertuin. Bevlogen begint hij te vertellen. Interessante en leerzame weetjes over de totstandkoming van de tuin en zijn bewoners maken ons enthousiast en we kunnen bijna niet wachten om naar binnen te gaan. Hele fijne bijkomstigheid is dat we het privilege hebben om een uur lang met ons groepje te kunnen fotograferen voordat andere bezoekers welkom zijn.

Eenmaal binnen horen we links en rechts al fanatieke geluiden. We zien namelijk direct al prachtige vlinders in allerlei kleuren en maten. We weten bijna niet waar we kijken moeten. Als het wat bewolkter is gaan de vlinders wat gemakkelijker zitten maar zodra de zon begint te schijnen zien we een fleurig en kleurrijk gefladder door de ruimte wat een magisch aanzicht is. Al snel waaieren we uit om op zoek te gaan naar een modelletje. De vlinders zijn stuk voor stuk prachtig maar het is nu ook de kunst om ze zo mooi mogelijk in beeld te brengen. Het toeval wil dat natuurfotograaf en ‘huisfotograaf’ Jan Huijbers aanwezig is. Hij vertelt ons vol passie over de vlinders en kan ons goed advies geven over het fotograferen van deze wonderlijke wezentjes.

Dan is toch echt de tijd aangebroken dat we de vlindertuin moeten verlaten en we praten onder het genot van een kop koffie en een overheerlijk stuk gebak nog even gezellig na. We kunnen terugkijken op een hele leuke en leerzame ochtend. Absoluut voor herhaling vatbaar en natuurlijk zijn we erg benieuwd naar de resultaten.

Tekst: Ester van Gemert

Klik op de foto voor het digitale album

Meest recente nieuwsberichten

Spektakel in het Sportpark

Na al het vuurwerkspektakel in de lucht op oudjaarsavond, verplaatste de lichtshow voor de fotoclub een beetje dichter naar de grond. Een groep geïnteresseerde leden

Magazine UdenaardeToekomst

Afgelopen week is er weer een themanummer uitgekomen van het magazine UdenaardeToekomst. Ditmaal is er voor het thema ‘creativiteit’ gekozen. Fotoclub Maashorst staat er ook

Ingezonden foto’s Sint Jan

Verzorgings- en verpleeghuis Sint Jan in Uden heeft met de start van het nieuwe jaar, opnieuw een verzameling van bijzondere foto’s in de gang hangen.

Aanmelden Nieuwsbrief

Ieder kwartaal brengt Fotoclub Maashorst een informatieve, digitale Nieuwsbrief uit met daarin de laatste ontwikkelingen en activiteiten. Meld je vandaag nog aan!

error: Content is protected !!