Logo Fotoclub Maashorst
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwsberichten

Foto-expositie markante Udense gebouwen in Sint Jan

Verzorgings- en verpleeghuis Sint Jan in Uden heeft met de start van het nieuwe jaar, opnieuw een verzameling van bijzondere foto’s in de gang hangen. Dit keer is het thema van de foto-exposite ‘Markante gebouwen in Uden’. Enkele bewoners van de Sint Jan hebben actief bijgedragen aan het selecteren van de foto’s die door de leden van Fotoclub Maashorst zijn gemaakt. De foto-expositie is van 1 januari tot 1 april gratis te bezichtigen.

Gezien het thema van de expositie ‘Markante gebouwen in Uden’, is het maar goed dat de doelstelling van deze expositie, om ‘buiten naar binnen te brengen’ niet al te letterlijk is genomen. De Sint Petruskerk in de gang van de Sint Jan zou dan al snel een serieuze blokkade vormen. In totaal zijn er ruim vijftig foto’s door de leden van Fotoclub Maashorst ingezonden met allemaal herkenbare gebouwen voor de bewoners en bezoekers van Sint Jan. Bij het selecteren van de tien foto’s kwamen allerlei herinneringen en verhalen naar boven van vroeger. Dit benadrukt het waardevolle initiatief van de activiteitenbegeleiding BrabantZorg van de Sint Jan. Maar ook de dankbaarheid naar de fotoclub voor het organiseren van de foto-expositie. Tussen de foto’s zitten veel herkenbare gebouwen, waaronder de Petruskerk, Kruisherenkapel, Birgittinessenklooster, huis dr. Grimbergen en de Molen van Jetten. De foto’s, deze keer gesponsord door Veldsink – De Bruin uit Uden, zijn tussen kerst en nieuwjaar opgehangen. Stichting Vrienden van Sint Jan heeft eerder dit jaar de aluminium fotolijsten geschonken.

Tekst: Arthur van den Heuvel
Foto’s: Arthur van den Heuvel en José Snabel

Meest recente nieuwsberichten

Spektakel in het Sportpark

Na al het vuurwerkspektakel in de lucht op oudjaarsavond, verplaatste de lichtshow voor de fotoclub een beetje dichter naar de grond. Een groep geïnteresseerde leden

Magazine UdenaardeToekomst

Afgelopen week is er weer een themanummer uitgekomen van het magazine UdenaardeToekomst. Ditmaal is er voor het thema ‘creativiteit’ gekozen. Fotoclub Maashorst staat er ook

Ingezonden foto’s Sint Jan

Verzorgings- en verpleeghuis Sint Jan in Uden heeft met de start van het nieuwe jaar, opnieuw een verzameling van bijzondere foto’s in de gang hangen.

Aanmelden Nieuwsbrief

Ieder kwartaal brengt Fotoclub Maashorst een informatieve, digitale Nieuwsbrief uit met daarin de laatste ontwikkelingen en activiteiten. Meld je vandaag nog aan!

error: Content is protected !!