Logo Fotoclub Maashorst
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwsberichten

Fotoclub Maashorst van start met 75 leden

Donderdag 6 april 2023 waren een kleine vijftig fotografen naar de Groenhoeve in Uden gekomen voor de oprichtingsvergadering van Fotoclub Maashorst. Na het formele gedeelte, waarin de statuten en het huishoudelijk reglement zijn besproken, was er een bestuursverkiezing. Vervolgens konden de leden zich uitspreken over de conceptbegroting en het vaststellen van de contributie. Het jaarprogramma en de samenstelling van de werkgroepen werden na de pauze toegelicht. Aan het einde van de avond was de formele oprichting van Fotoclub Maashorst een feit.

De fotoclub start direct met 75 leden en daarnaast een aantal mensen die op de wachtlijst staan. Volgens de kersverse voorzitter Peter Noy is dit een enorme opsteker. “Het is voor ons een extra stimulans om het programma, met daarin zowel binnen- als buitenactiviteiten, zodanig samen te stellen dat iedereen binnen de fotoclub daar plezier aan beleeft en er ook wat van opsteekt. Zo geeft secretaris José Snabel aan de leden, die de grondbeginselen van een fotocamera onder de knie willen krijgen, een basiscursus fotografie. We verwachten dat daar zeker twintig leden aan mee zullen doen”, lacht Peter. “Ook hebben we voor begin juni een gerenommeerde spreker weten te strikken in de persoon van Jan Linskens uit Venray. Hij vertelt tijdens de clubavond alles over het fotograferen in de natuur, waar let je op, wat zijn je camera-instellingen en hoe maak je de mooiste foto’s.” Deze lezing wordt gecombineerd met een excursie in de Maashorst met als thema ‘Grote grazers’ en wordt gegeven door Bert van Beek. Hij is een specialist op het gebied van grote grazers in de Maashorst. De komende tijd wordt het programma voor de tweede helft van dit jaar nog vastgesteld.

Penningmeester gezocht
Over de conceptbegroting en contributie werden vanuit het publiek enkele gerichte vragen gesteld. De drie hoofdsponsoren, Foto de Vakman, ChipClean en Sani4All & Kitchen4All Uden, leveren een niet onbelangrijke bijdrage aan de inkomsten van de fotoclub. Daar is het bestuur erg blij mee. “Hiermee kunnen we de contributie voor de leden laag houden, zodat het laagdrempelige karakter van de fotoclub gewaarborgd blijft.” Met een voorzitter, secretaris en een algemeen bestuurslid gaat Fotoclub Maashorst van start. Er hebben zich diverse mensen aangemeld om actief te zijn in het bestuur of in een of meerdere themawerkgroepen. “De komende maanden gaan we bekijken hoe en op welke manier we deze werkgroepen vorm kunnen geven. We zijn nog wel naarstig op zoek naar een penningmeester. Ook wordt de komende maanden naar extra sponsoren gezocht.” Kijk voor meer informatie of vragen over penningmeester op functieomschrijving of stuur een berichtje via het contactformulier.

Meest recente nieuwsberichten

Spektakel in het Sportpark

Na al het vuurwerkspektakel in de lucht op oudjaarsavond, verplaatste de lichtshow voor de fotoclub een beetje dichter naar de grond. Een groep geïnteresseerde leden

Magazine UdenaardeToekomst

Afgelopen week is er weer een themanummer uitgekomen van het magazine UdenaardeToekomst. Ditmaal is er voor het thema ‘creativiteit’ gekozen. Fotoclub Maashorst staat er ook

Ingezonden foto’s Sint Jan

Verzorgings- en verpleeghuis Sint Jan in Uden heeft met de start van het nieuwe jaar, opnieuw een verzameling van bijzondere foto’s in de gang hangen.

Aanmelden Nieuwsbrief

Ieder kwartaal brengt Fotoclub Maashorst een informatieve, digitale Nieuwsbrief uit met daarin de laatste ontwikkelingen en activiteiten. Meld je vandaag nog aan!

error: Content is protected !!