Logo Fotoclub Maashorst

Nieuwsberichten

Fotoclub Maashorst van start met 75 leden

Donderdag 6 april 2023 waren een kleine vijftig fotografen naar de Groenhoeve in Uden gekomen voor de oprichtingsvergadering van Fotoclub Maashorst. Na het formele gedeelte, waarin de statuten en het huishoudelijk reglement zijn besproken, was er een bestuursverkiezing. Vervolgens konden de leden zich uitspreken over de conceptbegroting en het vaststellen van de contributie. Het jaarprogramma en de samenstelling van de werkgroepen werden na de pauze toegelicht. Aan het einde van de avond was de formele oprichting van Fotoclub Maashorst een feit.

De fotoclub start direct met 75 leden en daarnaast een aantal mensen die op de wachtlijst staan. Volgens de kersverse voorzitter Peter Noy is dit een enorme opsteker. “Het is voor ons een extra stimulans om het programma, met daarin zowel binnen- als buitenactiviteiten, zodanig samen te stellen dat iedereen binnen de fotoclub daar plezier aan beleeft en er ook wat van opsteekt. Zo geeft secretaris José Snabel aan de leden, die de grondbeginselen van een fotocamera onder de knie willen krijgen, een basiscursus fotografie. We verwachten dat daar zeker twintig leden aan mee zullen doen”, lacht Peter. “Ook hebben we voor begin juni een gerenommeerde spreker weten te strikken in de persoon van Jan Linskens uit Venray. Hij vertelt tijdens de clubavond alles over het fotograferen in de natuur, waar let je op, wat zijn je camera-instellingen en hoe maak je de mooiste foto’s.” Deze lezing wordt gecombineerd met een excursie in de Maashorst met als thema ‘Grote grazers’ en wordt gegeven door Bert van Beek. Hij is een specialist op het gebied van grote grazers in de Maashorst. De komende tijd wordt het programma voor de tweede helft van dit jaar nog vastgesteld.

Penningmeester gezocht
Over de conceptbegroting en contributie werden vanuit het publiek enkele gerichte vragen gesteld. De drie hoofdsponsoren, Foto de Vakman, ChipClean en Sani4All & Kitchen4All Uden, leveren een niet onbelangrijke bijdrage aan de inkomsten van de fotoclub. Daar is het bestuur erg blij mee. “Hiermee kunnen we de contributie voor de leden laag houden, zodat het laagdrempelige karakter van de fotoclub gewaarborgd blijft.” Met een voorzitter, secretaris en een algemeen bestuurslid gaat Fotoclub Maashorst van start. Er hebben zich diverse mensen aangemeld om actief te zijn in het bestuur of in een of meerdere themawerkgroepen. “De komende maanden gaan we bekijken hoe en op welke manier we deze werkgroepen vorm kunnen geven. We zijn nog wel naarstig op zoek naar een penningmeester. Ook wordt de komende maanden naar extra sponsoren gezocht.” Kijk voor meer informatie of vragen over penningmeester op functieomschrijving of stuur een berichtje via het contactformulier.

Meest recente nieuwsberichten

Glasvleugelvlinder steelt de show!

Zaterdagmorgen 27 mei was de tweede excursie met vijftien deelnemers naar de Vlindertuin in Gemert. “Het was een heerlijke ochtend. We kregen eerst een mooie

Vliegende start voor Fotoclub Maashorst

Na een overweldigende start van Fotoclub Maashorst, enkele maanden geleden, heeft een aantal leden afgelopen vrijdag hun eerste uitstapje gehad naar de vlindertuin in Gemert.

Excursie naar Vlindertuin Gemert

Het is vrijdagochtend 12 mei wanneer we verzamelen bij De Groenhoeve in Uden om vervolgens op weg te gaan naar de vlindertuin in Gemert. Het

Vacature voor een secretaris!

Ben jij op zoek naar een uitdagende bestuursfunctie bij de leukste fotoclub van Zuid-Nederland? Wij zijn een laagdrempelige fotoclub en hebben op 6 april jl.

Aanmelden Nieuwsbrief

De nieuwsbrief van Fotoclub Maashorst is nog in ontwikkeling en wordt later dit voorjaar in gebruik genomen.

error: Content is protected !!