Logo Fotoclub Maashorst
Search
Close this search box.

Nieuwsberichten

Fotoclub Maashorst ziet levenslicht en zoekt nieuwe leden

MAASHORST | Enkele maanden geleden hebben zes initiatiefnemers de koppen bij elkaar gestoken en besloten om een nieuwe fotoclub op te richten. “De naam Fotoclub Maashorst is misschien niet de meest creatieve maar wel erg herkenbaar”, erkent ook fotograaf en mede-initiatiefnemer José Snabel uit Uden. “We hebben voor begin april een oprichtingsvergadering gepland en zijn nu op zoek naar enthousiaste leden die onze fotoclub komen versterken”, zegt José.

Fotoclub Maashorst is een actieve, jonge vereniging van amateurfotografen waarbij inwoners uit de gemeente Maashorst en omgeving vanaf zestien jaar en ouder zich kunnen aansluiten. “We werken met zeven themagroepen, vertelt José enthousiast. “Daardoor zit er voor iedereen wel iets tussen.” Naast natuur- en landschapsfotografie besteedt de fotoclub aandacht aan portretfotografie, straatfotografie, stads- en architectuurfotografie, macrofotografie, audiovisueel, fototechniek en nabewerking. “Het mooie van onze club is, dat je door middel van het gezamenlijk uitoefenen van deze hobby, veel van elkaar kunt leren. Twee weten immers meer dan een”, lacht José. Er wordt een keer in de maand een clubavond in de Groenhoeve (Uden) georganiseerd. Tijdens zo’n avond kunnen sprekers worden uitgenodigd, zijn er (publieks)lezingen, workshops en fotocursussen en kunnen de leden hun eigen werk aan elkaar laten zien en beoordelen. Ook krijgt men tijdens excursies de gelegenheid om bijvoorbeeld libellen en vlinders in beeld te brengen, het maken van portretfoto’s in een studio of het vastleggen van die ene zeldzame vogel. “Door samen op pad te gaan leer je veel van elkaar en het levert leuke contacten op”, aldus José Snabel.

Aanmelden lidmaatschap
Maak jij mooie foto’s en/of filmpjes en wil je daar meer mee doen? Ben jij een enthousiasteling en wil je samen met andere initiatiefnemers een nieuwe fotoclub oprichten of wil je graag sponsoren? Meld je dan aan via www.fotoclubmaashorst.nl of stuur een bericht naar info@fotoclubmaashorst.nl. De eerstvolgende publiekslezing is op donderdag 9 maart om 20.00 uur in de Groenhoeve te Uden. Er wordt dan, naast het vertonen van mooie beelden, uitleg gegeven over Fotoclub Maashorst. De fotoclub wordt financieel ondersteund door de hoofdsponsoren Foto de Vakman (Uden-Wijchen) en ChipClean uit Heumen. Er wordt de komende maanden nog naar extra sponsoren gezocht.

Meest recente nieuwsberichten

Cursus Lightroom afgerond

Maandagavond 13 november jl. was de eerste lesavond van de basiscursus Lightroom voor beginners. Opgezet door de Werkgroep Educatie & Techniek van Fotoclub De Maashorst.

Aanmelden Nieuwsbrief

Ieder kwartaal brengt Fotoclub Maashorst een informatieve, digitale Nieuwsbrief uit met daarin de laatste ontwikkelingen en activiteiten. Meld je vandaag nog aan!

error: Content is protected !!