Logo Fotoclub Maashorst
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Activiteiten

Informatie-/lezingavond Fotoclub Maashorst (besloten)

Let op: Deze avond is verplaatst naar donderdag 23 maart a.s.!
Donderdag 9 maart 2023 houdt Fotoclub Maashorst i.o. een informatie-/lezingavond met als thema ‘De Maashorst in beeld’. Deze boeiende foto-/filmpresentatie wordt verzorgd door leden van de Udense fotoclub in oprichting en vindt plaats in clubgebouw De Groenhoeve aan de Artillerieweg 3 in Uden (naast de Kinderboerderij). De aanvangstijd is 20.00 uur, zaal open 19.30 uur, waarbij de entree gratis is. Deze avond is besloten en alleen toegankelijk voor aspirant-leden of degenen die zich daarvoor hebben opgegeven!

Natuurgebied De Maashorst is een van de grootste oergebieden van Noord-Brabant. Veel mensen uit de gemeente Maashorst en ver daarbuiten genieten van de natuur. Volgens initiatiefnemer Peter Noy is er van alles te zien en te beleven in de Maashorst. “Iedereen doet dat op zijn eigen manier, wandelen, fietsen, mountainbiken, trimmen, dieren en vogels kijken maar ook het fotograferen ervan. Ik merk de laatste jaren dat veel fotografen, van beginnend tot gevorderd fotograaf, vaak alleen op pad gaan om foto’s te maken. Wat is er nu leuker om dit samen met gelijkgestemden te kunnen doen en ervaringen met elkaar te delen”, vertelt Peter enthousiast. “Vandaar dat we enkele maanden geleden met een aantal fotografen bij elkaar kwamen om het idee van een fotoclub te bespreken en verder uit te werken.” Uit een enquête bleek dat, naast natuur- en landschapsfotografie, ook portret- en straatfotografie, architectuur, macro, fototechniek en nabewerking tot de interesses behoren. Peter vervolgt: “Dat brede spectrum spreekt veel mensen aan. De meeste fotoclubs zijn redelijk traditioneel en naar binnen gericht waarbij de nadruk op het bespreken van foto’s en de jaarlijkse foto-expositie ligt. Wij proberen het net wat anders te doen door het organiseren van allerlei activiteiten waar zowel de leden niet-leden aan deel kunnen nemen. De connectie met de maatschappij is erg belangrijk. Het geven van presentaties aan bijvoorbeeld ontmoetingscentra of verzorgingshuizen behoort tot de mogelijkheden”, aldus Peter Noy.

Aanmelden als lid
Tijdens de lezingavond kunnen de aanwezigen genieten van fraaie foto’s en filmpjes van flora en fauna van de Maashorst. De beelden zijn gemaakt door de eigen leden. Van grote grazers als wisent, tauros en Exmoor pony tot en met bloemen, vlinders en paddenstoelen. De leden pretenderen niet de mooiste foto’s te hebben, maar vertellen de aanwezigen over de totstandkoming van en de belevenis om tot het uiteindelijke resultaat te komen.

Beknopt overzicht

Aanmelden Nieuwsbrief

De nieuwsbrief van Fotoclub Maashorst is nog in ontwikkeling en wordt later dit voorjaar in gebruik genomen.

error: Content is protected !!