Logo Fotoclub Maashorst
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwsberichten

Ledenvergadering met audiovisuele presentatie

Tijdens een informatieve clubavond op donderdag 2 november 2023 was voor de pauze een korte ledenvergadering ingelast. Dit was vanwege het kiezen van twee kandidaat-bestuursleden. Zo’n veertig leden waren die avond aanwezig in clubgebouw de Groenhoeve. De uitdaging van de voorzitter was om het formele gedeelte om exact 20.45 uur af te sluiten. Dat was gelukt!

Helaas heeft José Snabel, vanwege persoonlijke omstandigheden, afscheid moeten nemen als bestuurslid. Ze werd bedankt voor haar enthousiaste inzet en ontving uit handen van de voorzitter een mooi bosje bloemen. Het bestuur hoopt op haar terug te kunnen vallen. Met behulp van een PowerPointpresentatie werden vervolgens diverse onderwerpen toegelicht. Als eerste zijn de notulen van de oprichtingsvergadering van 6 april jl. goedgekeurd. Aangegeven is de datum, donderdag 29 februari 2024, waarop de eerste Algemene Jaarvergadering (ALV) zal plaatsvinden. De Rabo ClubSupport actie heeft Fotoclub Maashorst een bedrag van € 283,53 opgeleverd. Daar wil het bestuur, met een financiële aanvulling, een notebook voor aanschaffen zodat presentaties e.d. kunnen worden gegeven. Ook worden extra fondsen en sponsoren gezocht.

Opstart werkgroepen
Na een brainstormavond op 25 september jl., waarbij ruim twintig leden aanwezig waren, zijn er de afgelopen weken verschillende werkgroepen opgestart. Als eerste, de Werkgroep Educatie & Techniek. Peter Huijs vertelde in het kort waar deze werkgroep voor staat en wat de werkzaamheden inhouden. Hun eerste wapenfeit is het organiseren van een basiscursus Lightroom waar twintig cursisten aan meedoen. Deze cursus bestaat uit een drietal theorielessen en start medio november in de Groenhoeve. In maart 2024 komt er nog een basiscursus Photoshop. Als tweede, de Werkgroep Activiteiten. Deze houdt zich bezig met een breed scala van werkzaamheden. Denk aan het organiseren van evenementen, lezingen, excursies, workshops of andere activiteiten. Zij zijn op dit moment met een groep van tien enthousiaste leden. Woordvoerder Ton Nolte legde uit waar de werkgroep precies voor staat. De eerste prioriteit is om het programma voor december in te vullen en ook de activiteiten tot aan de zomervakantie in 2024 moeten nog worden uitgewerkt. Het raamwerk daarvoor is inmiddels klaar. Het definitieve activiteitenprogramma wordt in de tweede helft van december aan de leden gepresenteerd. Het inschrijven voor de evenementen kan vervolgens via de website worden geregeld. Arthur van den Heuvel en Willemien Kodde hebben een korte toelichting gegeven op de Werkgroep Sociaal-Maatschappelijk. Deze werkgroep van vijf leden bestaat overigens al iets langer. Arthur vertelde enthousiast over projecten die zij de afgelopen maanden, samen met enkele andere leden, hebben gerealiseerd. Het eerste project waarmee Fotoclub Maashorst deze zomer naar buiten trad, was de succesvolle foto-expositie in Verzorgingshuis Sint Jan. Daarnaast de fotoshoots ten behoeve van Harmonie de Eendracht, Halloween Uden-Zuid en het Verhalenboekje over de MuzeMobiel. Van deze laatste is ook een professionele HDAV film van ruim elf minuten gemaakt.

Presentatie audiovisuele compilaties
Na de pauze hebben Gijs Vermeulen en Alex Arts een boeiende presentatie gegeven over het maken van audiovisuele presentaties. Dit met ondersteuning van José Snabel. Het publiek kon op gedetailleerde wijze zien hoe je het beste HDAV compilaties kunt maken. Gijs gaf allerlei tips waar je rechtenvrije muziek kunt downloaden, maar ook hoe je de juiste sfeer in een presentatie kunt krijgen. Ook werd het publiek verrast met enkele mooie opnames. Alex sloot de avond af met een presentatie over het maken van drone-opnames. De technische termen vlogen (letterlijk en figuurlijk) door de lucht. Het publiek genoot van mooie drone-opnames van onder andere het centrum van Uden. Nadat iedereen werd bedankt voor hun aanwezigheid werd deze gezellige clubavond rond 22.15 uur afgesloten.

Tekst: Peter Noy

Meest recente nieuwsberichten

Spektakel in het Sportpark

Na al het vuurwerkspektakel in de lucht op oudjaarsavond, verplaatste de lichtshow voor de fotoclub een beetje dichter naar de grond. Een groep geïnteresseerde leden

Magazine UdenaardeToekomst

Afgelopen week is er weer een themanummer uitgekomen van het magazine UdenaardeToekomst. Ditmaal is er voor het thema ‘creativiteit’ gekozen. Fotoclub Maashorst staat er ook

Ingezonden foto’s Sint Jan

Verzorgings- en verpleeghuis Sint Jan in Uden heeft met de start van het nieuwe jaar, opnieuw een verzameling van bijzondere foto’s in de gang hangen.

Aanmelden Nieuwsbrief

Ieder kwartaal brengt Fotoclub Maashorst een informatieve, digitale Nieuwsbrief uit met daarin de laatste ontwikkelingen en activiteiten. Meld je vandaag nog aan!

error: Content is protected !!