Logo Fotoclub Maashorst
Search
Close this search box.

Nieuwsberichten

Lezing over foto’s bespreken (7 december 2023)

Donderdag 7 december houdt fotograaf Peter Rovers voor leden van Fotoclub Maashorst een informatieve lezing over ‘Foto’s bespreken’. Uitgangspunt is dat we fotograferen voor ons plezier. Het bespreken van foto’s moet dus ook plezier opleveren. Doel van het bespreken is het vergroten van het fotografische inzicht; de maker door de ogen van een ander naar de foto laten kijken en aanwijzingen te geven hoe zaken beter hadden kunnen werken.

Peter Rovers van Fotoclub Veghel is een ervaren rot op fotografiegebied en zal onze leden deze avond bijpraten over de beginselen van het bespreken van foto’s. Hij legt ons in heldere termen uit wat de vier pijlers bij het foto-bespreken inhouden. Daarnaast houdt Peter de aanwezigen een spiegel voor, waarbij vragen aan de orde komen als: waarom zou foto bespreken de basis binnen een fotoclub moeten zijn, wat houdt foto bespreken in, wat is het nut en doel van foto bespreken, welk doel dien je als deelnemers van de bespreking voor ogen te houden, wat wordt er van de deelnemers aan de fotobespreking verwacht en hoe pak je een fotobespreking aan?

Werkgroep Fotobespreken
De spreker laat daarnaast een aantal foto’s op het grote scherm zien, aan de hand waarvan uitleg wordt gegeven hoe zo’n fotobespreking precies in zijn werk gaat. Het uiteindelijke doel is om leden van Fotoclub Maashorst wegwijs te maken op het gebied van foto bespreken. Bij voldoende belangstelling wordt de weg vrijgemaakt om hiervoor een aparte werkgroep binnen Fotoclub Maashorst op te richten.

Dit en nog veel meer komt aan de orde tijdens deze interactieve clubavond. Voor meer informatie over Foto bespreken lees het artikel ‘Handreiking foto’s bespreken’. Meld je a.u.b. op tijd aan! We zien jullie graag op donderdagavond 7 december a.s. Voor aanmelden, ga naar ‘Lezing foto’s bespreken’ (alleen voor leden). 

Meest recente nieuwsberichten

Cursus Lightroom afgerond

Maandagavond 13 november jl. was de eerste lesavond van de basiscursus Lightroom voor beginners. Opgezet door de Werkgroep Educatie & Techniek van Fotoclub De Maashorst.

Aanmelden Nieuwsbrief

Ieder kwartaal brengt Fotoclub Maashorst een informatieve, digitale Nieuwsbrief uit met daarin de laatste ontwikkelingen en activiteiten. Meld je vandaag nog aan!

error: Content is protected !!