Logo Fotoclub Maashorst
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwsberichten

Lezing Ronald Strijbosch bij Fotoclub Maashorst drukbezocht

UDEN | Zo’n 35 leden van Fotoclub Maashorst hebben afgelopen donderdag een informatieve lezing van fotograaf Ronald Strijbosch bijgewoond. Gedurende de avond schotelde hij zijn publiek diverse fraai gekleurde foto’s voor met als thema avond- en stadsfotografie is. Diverse camera-instellingen, zoals ISO, sluitertijd en diafragma maar ook compositie, het blauwe uurtje en nog veel meer passeerden de revue. Het was een informatieve en succesvolle clubavond.

Aan de hand van sprekende voorbeelden werd een aantal basiszaken benoemd waarmee men rekening moet houden bij het maken van avondfoto’s. Denk daarbij aan lange sluitertijden, bewegende onderwerpen en het creëren van een bepaalde sfeer. Maar ook praktische zaken als tijdstip en uitrusting kwamen voorbij. Vanuit het publiek werden allerlei vragen op de spreker afgevuurd, zoals welke camera en lenzen gebruik je, hoe creëer je het effect van sterretjes rondom straatverlichting? De door Ronald Strijbosch aangereikte tips & tricks boden voor de aanwezigen voldoende houvast om daar zelf ook eens mee te gaan experimenten. Na de pauze zoomde Strijbosch in op het gebruik van meervoudige belichting, avond-HDR genoemd. Dit is een speciale techniek die leert hoe je door het combineren van meerdere foto’s met verschillende belichtingen de perfecte avondfoto kunnen maken. Er werd ook uitleg gegeven hoe je zulke foto’s eenvoudig samenvoegt op de computer. Als afsluiter van de avond werden locaties in ’s-Hertogenbosch en Eindhoven genoemd waar je mooie avondfoto’s kunt maken. Strijbosch liet fraaie foto’s van herkenbare gebouwen zien, de een nog mooier dan de ander. Avondfoto’s, waarbij de warme kleuren van het aanwezige licht een belangrijke rol spelen, geven deze foto’s een aparte dimensie. Denk aan de sfeerrijke belichting van een brug, gebouw of straat maar ook de langgerekte kleuren (strepen) van auto’s geven een creatief effect aan je foto’s. Kortom, avond- en stadsfotografie is een boeiend en uitdagend onderwerp binnen de fotografie.

Stemmen via Rabo ClubSupport
De door Rabobank georganiseerde ClubSupport-actie loopt nog tot en met dinsdag 26 september. Leden van de Rabobank Uden Veghel kunnen hun stem uitbrengen op Fotoclub Maashorst. Met de opbrengst wil de fotoclub audiovisueel presentatiemateriaal aanschaffen waarmee zij lezingen voor het publiek kan geven. Stemmen kan via: www.rabobank.nl/leden/clubsupport/stemmen.

Door: Peter Noy

Meest recente nieuwsberichten

Spektakel in het Sportpark

Na al het vuurwerkspektakel in de lucht op oudjaarsavond, verplaatste de lichtshow voor de fotoclub een beetje dichter naar de grond. Een groep geïnteresseerde leden

Magazine UdenaardeToekomst

Afgelopen week is er weer een themanummer uitgekomen van het magazine UdenaardeToekomst. Ditmaal is er voor het thema ‘creativiteit’ gekozen. Fotoclub Maashorst staat er ook

Ingezonden foto’s Sint Jan

Verzorgings- en verpleeghuis Sint Jan in Uden heeft met de start van het nieuwe jaar, opnieuw een verzameling van bijzondere foto’s in de gang hangen.

Aanmelden Nieuwsbrief

Ieder kwartaal brengt Fotoclub Maashorst een informatieve, digitale Nieuwsbrief uit met daarin de laatste ontwikkelingen en activiteiten. Meld je vandaag nog aan!

error: Content is protected !!