Logo Fotoclub Maashorst
Search
Close this search box.

Nieuwsberichten

Spektakel in het Sportpark

Na al het vuurwerkspektakel in de lucht op oudjaarsavond, verplaatste de lichtshow voor de fotoclub een beetje dichter naar de grond. Een groep geïnteresseerde leden ging aan de slag met LED-lampjes en sterretjes om te schilderen met licht.

Pictionary voor fotografen
Dinsdag 22 januari werd er afgetrapt met een avond over de techniek en camera-instellingen voor Lightpainting. Na de koffie kwamen de camera’s en statieven tevoorschijn want het was tijd om zelf te experimenteren. Na wat stoeien met instellingen zoals handmatige scherpstelling en het uitschakelen van beeldstabilisatie, werden de eerste pictionary foto’s gemaakt met een lange sluitertijd. Buiten werd er geëxperimenteerd met sterretjes. Hierbij zorgde het onstuimige weer voor een extra uitdaging, want ontsteken van de sterretjes in de opzettende wind was niet zo eenvoudig.

Spelen in het Sportpark
Vrijdag 2 februari, ongeveer twee weken later, verzamelt de inmiddels geoefende groep lightpainters zich in het sportpark. Het is tijd voor een echte oefenavond! Al snel komen er allerlei attributen en zelfgemaakte hulpmiddelen uit de kofferbak tevoorschijn. Geweldig, al die creativiteit en voorbereiding! Statieven worden uitgeschoven en de lichtshow kan beginnen. Terwijl met een lichtzwaard een portaal naar een andere dimensie wordt geopend, klinkt plotseling vanaf de andere kant van het grasveld “Hé, daar zijn ze met Lightpainting bezig”. Een groepje jeugdige fietsers is gestopt en bekijken onze kunsten op een afstandje. Iets verderop is iemand bezig met het meervoudig belichten van de eigen hand rondom een appel, om zo een creatieve foto te maken. Ook deze techniek valt onder Lightpainting. Ondertussen passeren enkele wandelaars die een kort geïnteresseerd praatje maken. De avond vliegt voorbij terwijl creatieve patronen worden vastgelegd. Er is volop ruimte om elkaars ideeën aan te vullen zodat er telkens weer een nieuwe “Ohhh WOW, dit is gaaf” klinkt. De avond wordt afgesloten met staalwol. Deze neerdalende regen van gloeiende vonken vormt bij een lange sluitertijd een extra koepel van light in het sportpark. “Ik wist niet dat het zo ver zou komen, ik heb er maar de helft op staan”, wordt er opgemerkt. Nou, dan doen we het gewoon nog een keer!
Een gezellige en geslaagde avond die smaakt naar meer.

Tekst: Arthur van den Heuvel

Enkele foto's van leden

Meest recente nieuwsberichten

Magazine UdenaardeToekomst

Afgelopen week is er weer een themanummer uitgekomen van het magazine UdenaardeToekomst. Ditmaal is er voor het thema ‘creativiteit’ gekozen. Fotoclub Maashorst staat er ook

Ingezonden foto’s Sint Jan

Verzorgings- en verpleeghuis Sint Jan in Uden heeft met de start van het nieuwe jaar, opnieuw een verzameling van bijzondere foto’s in de gang hangen.

Cursus Lightroom afgerond

Maandagavond 13 november jl. was de eerste lesavond van de basiscursus Lightroom voor beginners. Opgezet door de Werkgroep Educatie & Techniek van Fotoclub De Maashorst.

Aanmelden Nieuwsbrief

Ieder kwartaal brengt Fotoclub Maashorst een informatieve, digitale Nieuwsbrief uit met daarin de laatste ontwikkelingen en activiteiten. Meld je vandaag nog aan!

error: Content is protected !!