Logo Fotoclub Maashorst
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwsberichten

Stichting Vrienden van Sint Jan sponsort fotolijsten

Iedereen komt er wel eens langs, soms meerdere keren per dag. Wanneer je van de receptie in verzorgingshuis Sint Jan Uden naar ‘de Ontmoeting’ loopt zie je in de lange, witte gang diverse fotolijsten hangen waarin de ingelijste foto’s het publiek iets proberen te vertellen. Vaak roept een foto verbeelding, een glimlach of herinneringen aan vroeger op. Het spreekt de mensen aan.

Omdat het moeite kost om de foto’s regelmatig te vervangen heeft Margret van Galen van de receptie aan Fotoclub Maashorst gevraagd of zij foto’s kunnen aanleveren om aan de bewoners, medewerkers en bezoekers van de Sint te presenteren. “Als nieuwe fotoclub in de gemeente Maashorst zijn we op 6 april jl. met 75 leden gestart, vertelt medeoprichter Peter Noy van Fotoclub Maashorst. “We hebben de ervaring in huis om themagerichte foto’s te maken en aan de bewoners van de Sint Jan te laten zien. Het gaat daarbij vooral om de herkenning, maar ook de verbazing die een foto kan oproepen. Wanneer dat lukt, zijn we geslaagd in onze opzet”, glundert Peter.

Sociaal-maatschappelijke projecten
Veel bestaande fotoclubs zijn naar binnen gericht en vooral bezig met hét ultieme plaatje. Ze treden daarom ook wat minder naar buiten. “Op zich is dat prima, ieder zijn ding natuurlijk. Eén van onze doelstellingen is om mensen, die minder mobiel zijn of woonachtig in een verzorgingshuis, te verrassen met aansprekende beelden, compilaties of filmpjes waar een verhaal achter zit. Dit kan gaan over bijvoorbeeld natuur, oude vergeten beroepen, oude gebruiksvoorwerpen, het boerenleven van vroeger, Uden zoals het vroeger was en nog veel meer. Veel ouderen spreekt de hedendaagse moderne techniek minder aan. Onderwerpen of gebeurtenissen uit het verleden des te meer. Dan zie je ze opveren, vandaar dat we hier graag invulling aan willen geven”, aldus Peter. Omdat de Sint Jan geen eigen fotolijsten in het bezit heeft, zijn deze recent door Stichting Vrienden van Sint Jan bij Foto de Vakman aangekocht waarmee deze en volgende foto-exposities mogelijk worden gemaakt. Dirk Broekhaus, eigenaar van Foto de Vakman, was bereid om deze lijsten tegen inkoopprijs aan te bieden.

Financiële steun
Stichting Vrienden van Sint Jan heeft tot doel extra leef- en woongenot te creëren voor ouderen in verzorgingshuis Sint Jan door aanschaf van middelen die buiten het budget van deze zorginstelling vallen. De Stichting Vrienden van Sint Jan heeft sinds haar oprichting regelmatig een financiële bijdrage verleend aan evenementen voor de bewoners van Sint Jan. Voorzitter René Jetten vertelt: “Zo realiseerden we in het verleden tandemfietsen, computers voor het Internetcafé, de aanleg van een zomerhuis en volière, de organisatie van de zomerkermis en twee tovertafels. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel plezier de bewoners er aan beleven. We zijn trots op wat we bereikt hebben en willen die lijn graag doorzetten. Daarvoor hebben we de financiële steun van alle betrokkenen nodig, verenigd in de Club van 100. Het zijn vooral bedrijven, familie, vrienden en al degenen die het belangrijk vinden dat de bewoners van Sint Jan een leuke oude dag hebben en die daar maandelijks een klein of groter bedrag voor over hebben”, aldus René Jetten. Voor meer informatie of doneren, kijk op www.vriendenvansint-jan.nl.

Tekst: Peter Noy

Meest recente nieuwsberichten

Spektakel in het Sportpark

Na al het vuurwerkspektakel in de lucht op oudjaarsavond, verplaatste de lichtshow voor de fotoclub een beetje dichter naar de grond. Een groep geïnteresseerde leden

Magazine UdenaardeToekomst

Afgelopen week is er weer een themanummer uitgekomen van het magazine UdenaardeToekomst. Ditmaal is er voor het thema ‘creativiteit’ gekozen. Fotoclub Maashorst staat er ook

Ingezonden foto’s Sint Jan

Verzorgings- en verpleeghuis Sint Jan in Uden heeft met de start van het nieuwe jaar, opnieuw een verzameling van bijzondere foto’s in de gang hangen.

Aanmelden Nieuwsbrief

Ieder kwartaal brengt Fotoclub Maashorst een informatieve, digitale Nieuwsbrief uit met daarin de laatste ontwikkelingen en activiteiten. Meld je vandaag nog aan!

error: Content is protected !!