Logo Fotoclub Maashorst
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwsberichten

Vliegende start voor Fotoclub Maashorst

Na een overweldigende start van Fotoclub Maashorst, enkele maanden geleden, heeft een aantal leden afgelopen vrijdag hun eerste uitstapje gehad naar de vlindertuin in Gemert. De fotografen, van beginner tot gevorderd, konden er hun hartje ophalen op het gebied van macrofotografie. De vele, kleurrijke vlinders waren dankbare fotomodellen. Na afloop sprak men van een geslaagde excursie.

Ester van Gemert is een van de deelnemers naar de vlindertuin. “Het is ons allereerste fotografeeruitje en dat maakt deze ochtend dan ook extra speciaal. We werden hartelijk ontvangen door Geert Jonkers, eigenaar en grondlegger van de vlindertuin. Hij vertelde interessante en leerzame weetjes over de totstandkoming van zijn tuin. We hebben prachtige vlinders kunnen fotograferen in alle kleuren en maten. Het is de kunst om ze zo mooi mogelijk in beeld te krijgen”, aldus Van Gemert. Eind mei gaat er nog een tweede groep van 17 deelnemers naar de vlindertuin. Tijdens de laatste clubavond in de Groenhoeve waren ruim 60 van de 75 leden aanwezig. Het thema die avond was: ‘Elkaar leren kennen’. In drie groepen kon men, door middel van een spelelement, elkaar beter leren kennen. Het enthousiasme van de leden was duidelijk hoorbaar. Tussen de gespreksrondes door kon men naar een korte compilatie (met achtergrondmuziek) kijken met daarin van ieder lid een drietal foto’s en een portretfoto. Voor veel leden is de fotoclub een aanvulling omdat men daardoor kennis kan delen maar ook het leren van nieuwe aspecten op fotografiegebied. Met de zojuist opgerichte WhatsAppgroep kunnen snel allerlei weetjes met elkaar worden gedeeld. Een voordeel daarvan is dat, buiten de clubactiviteiten om, er groepjes worden gevormd die samen op pad gaan om iets leuks te ondernemen. Dat kan een ringslang zijn, zwarte specht, ijsvogel of boomkikker maar ook een onderwerp binnen de Urbex-fotografie. Ook technische tips over fotocamera’s, lenzen en accessoires etc. worden via de groepsapp uitgewisseld.

Druk programma
De komende weken staan diverse activiteiten op de planning. Voor een twintigtal leden wordt binnenkort een beginnerscursus fotografie georganiseerd. Volgens cursusgever José Snabel is daar veel behoefte aan. Gedurende drie lessen leren de cursisten alle basisinstellingen van een fotocamera kennen, zodat ze beter beslagen ten ijs komen. Op donderdag 8 juni laat de gerenommeerde natuurfotograaf Jan Linskens uit Venray het publiek zijn mooiste natuurfoto’s zijn. Ook geeft hij uitleg over de totstandkoming van natuurfoto’s, maar ook tips & tricks hoe je het beste deze foto’s kunt maken. De avond is alleen bedoeld voor leden van de fotoclub. In de maand juni worden er drie workshops in natuurgebied de Maashorst gehouden. De deelnemers krijgen dan uitleg en gaan op zoek naar de grote grazers om deze vervolgens in beeld te brengen. Donderdag 6 juli vindt de seizoenafsluiting plaats. De planning voor na de vakantie volgt later. 

Tekst: Peter Noy

Meest recente nieuwsberichten

Spektakel in het Sportpark

Na al het vuurwerkspektakel in de lucht op oudjaarsavond, verplaatste de lichtshow voor de fotoclub een beetje dichter naar de grond. Een groep geïnteresseerde leden

Magazine UdenaardeToekomst

Afgelopen week is er weer een themanummer uitgekomen van het magazine UdenaardeToekomst. Ditmaal is er voor het thema ‘creativiteit’ gekozen. Fotoclub Maashorst staat er ook

Ingezonden foto’s Sint Jan

Verzorgings- en verpleeghuis Sint Jan in Uden heeft met de start van het nieuwe jaar, opnieuw een verzameling van bijzondere foto’s in de gang hangen.

Aanmelden Nieuwsbrief

Ieder kwartaal brengt Fotoclub Maashorst een informatieve, digitale Nieuwsbrief uit met daarin de laatste ontwikkelingen en activiteiten. Meld je vandaag nog aan!

error: Content is protected !!